Ne-am gandit mult unde sa ne petrecem cele cateva zile libere de care dispuneam pe la inceputul toamnei. Intr-un final ne-am hotarat sa mergem in Maramures, tineam foarte mult sa vad Memorialul Durerii de la Sighet, aveam si ceva trasee prin zona, ce sa mai ... suna irezistibil. Numai ca vemea ne-a luat prin surprindere, deh ... cine se gandea ca toamna ploua :).
Asa ca ne-am reorientat in ultima clipa si am ales zona ce se anunta cea mai putin ploioasa in zilele ce urmau. Si uite asa am ajuns pe Valea Cernei. Recunosc ca am am fost putin dezamagita la inceput, nu documentasem foarte mult traseele din zona si vedeam in fata ochilor doar Baile Herculane, pe care le-am vizitat acum ceva timp si nu am ramas cu o impresie prea placuta.
Tot drumul ne-am gandit ce sa vizitam pe acolo, mai ales ca ploua si nu stiam daca intr-adevar se va opri a doua zi, asa cum amabil ne informase Busu... Macar ne odihnim, gandeam noi cu MARE dezamagire.
Dupa o mica oprire in Targu Jiu pentru a vizita minunatiile lui Brancusi si dupa o serie de peripetii legate de cazare (pensiunea la care ne doream sa stam era ocupata pentru urmatoarele doua zile), seara ne gaseste intr-o camera rece de hotel, amandoi curiosi de cum se anunta vremea pentru a doua zi. Si ce sa vezi, soc si groaza, iar ploua :(.
Eh, daca tot ploua si daca tot suntem atat de aproape (vorba vine, erau vreo 140 de km) de Cheile Nerei - Beusnita, hai sa dam o fuga pana acolo, sa ne familiarizam putin cu zona, mai ales ca este pe lista noastra de viitoare drumetii.
Am trecut intai pe la Cascada Beusnita si al sau Izbuc - locul 1 in clasamentul "Opt cascade unice din lume" realizat de catre The World Geography - nu si locul 1 in preferintele noastre, dar deh, nu suntem experti :).
Dupa ce ne-am clatit ochii si obiectivul aparatului foto, am plecat spre Sasca Montana pentru un mic popas. Ne-am oprit la pensiunea si restaurantul "La vechea moara". Mi-a placut foarte mult cum arata restaurantul, nu mi-a placut mancarea si nici nu ma pot exprima cu privire la cazare (daca imi aduc bine aminte parca era 110 lei/ camera). Dupa ce ne-am relaxat putin la caldura sobei si dupa ce am admirat colectia de vechituri a gazdelor, am plecat spre Podul Beiului, locul de unde pleaca toate traseele din Cheile Nerei - Beusnita.
Noi ne-am aventurat doar pana la Pastravarie (nu stiu daca are un nume; se poate ajunge si cu masina - drum forestier), de acolo se pleaca in traseu spre lacul Ochiul Beiului. Era deja 5 p.m., trebuia sa facem cale intoarsa pana in Herculane, era nor si ploua, asa ca nu ne prea ardea de nicio drumetie - mai ales una impanata cu vipere.
La Podul Beiului gasiti indicatoare explicite spre toate locatiile din Cheile Nerei - Beusnita, foarte utile pentru "traseisti". (foto mai jos). Ne-a placut ce am vazut, asa ca ne vom intoarce bucurosi pentru a explora mai mult zona.
Iar eu voi lua dupa mine si fobia de serpi si orice alta taratoare, ca sa nu ma plictisesc! :)
Va urma: Valea Cernei - "Cerna Sat - Cheile Corcoaia - Lacul Valea lui Iovan (drumul lui Basescu!)"
Va urma: Valea Cernei - "Cerna Sat - Cheile Corcoaia - Lacul Valea lui Iovan (drumul lui Basescu!)"
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu