vineri, 27 mai 2011

Lacul Bolboci

"Explore the Carpathian Garden" sau "Cum sa parcurgi 40 de km in 2 ore!"

Lacul Bolboci

Se afla in Masivul Bucegi, pe raul Ialomita. Din Bucuresti, prin Targoviste pana la Moroeni, urmeaza 7-8 kilometri de drum asfaltat  pana la Sanatoriul TBC si apoi in jur de 30 km drum forestier pana la Cabana Bolboci. Din Moroeni pana la Sanatoriu drumul este plin de gropi si sta sa se surpe pe portiuni destul de mari, nu ai cum sa depaseti 15-20 km/ ora. Dupa ce treci de Sanatoriu ... incepe o nebunie si mai mare, drumul care se vrea a fi drum judetean este de fapt forestier, denivelat, pe care risti sa te trezesti oricand cu un bolovan sau o bucata de stanca pe masina.


Treci pe langa o cariera de piatra, te mai zdruncini un pic, mai cobori sa faci o poza piscurilor inzapezite care rasar pe dupa fiecare cotitura, mai fumezi o tigara, doar, doar iti mai trece supararea ca-ti distrugi masina si uite asa, cu incetinitorul, ajungi la Lacul Bolboci. Chiar in zona barajului se afla si Cabana Bolboci, cu niste preturi acceptabile, in jur de 80 de ron camera cu 2 locuri  cu baie si 40 de ron locul in camera cu 4 paturi (nu ma pot pronunta cu privire la conditiile oferite, nu am vazut cu cum arata camerele dar la urma urmei este vorba de o cabana nu de un hotel sau pensiune).  Restaurantul cam lasa de dorit dar asta probabil ca nu era sezon si nu era prea populat. 


Lacul frumusel, aduce un pic cu Lacul Vidraru, se poate merge pe malul lui, prin Cheile Tatarului spre Pestera Ialomitei, Hotel Pestera si Manastirea Pestera Ialomitei. 
Noi ne-am oprit la Cheile Tatarului descurajati de minilacul din mijlocul drumului si ingrijorati ca trebuie sa ne intoarcem spre casa pe acelasi drum "deosebit", mai ales ca mai erau vreo doua ore pana se intuneca.


Concluzii: - locul merita vizitat, drumul se poate face cu orice masina cu garda un pic mai inalta (cu riscul de a aduna "greierasi" la bord), se poate face intr-o zi (din Bucuresti) cu tot cu timpul pierdut din cauza drumului, costul aproximativ al benzinei este de 80 ron (depinde de consum - in cazul nostru este vorba de ~7l/ 100km), o masa satisfacatoare la Cabana Bolboci in jur de 40 ron - 2 persoane (un fel principal si ceva de baut). 


O alternativa viabila la un iesit in oras intr-o seara, din punct de vedere al costului!             

DJ714
DJ714
DJ714
DJ714
DJ714
DJ714
DJ714
DJ714
DJ714
spre Lacul Bolboci
Trasee in zona Lacului Bolboci
spre Lacul Bolboci
Lacul Bolboci
Cabana Bolboci
Barajul Bolboci
Trasee in zona Lacului Bolboci
Cabana Bolboci
Lacul Bolboci
Lacul Bolboci
Cheile Tatarului/ Lacul Bolboci
Cheile Tatarului/ Lacul Bolboci

Un comentariu:

  1. super frumos.mai sunt in Romania si iubitori de natura.felicitari pt fotografii.peisajele sunt de vis pacat ca nu avem drumuri pt a ajunge la aceste minunatii.superb

    RăspundețiȘtergere