luni, 3 octombrie 2011

Drumul Babelor

Drumul Babelor (DJ713)

Aveti doua variante de ajuns acolo, din Bucuresti: prin Targoviste - Pucioasa - Moroieni si stanga spre Cabana Cuibul  Dorului sau pe DN1- inainte de Sinaia stanga pe Calea Moroieni (indicator de Targoviste) si apoi dreapa spre Cabana Cuibul Dorului.

Oficial, "Drumul Babelor" este inchis,  fiind in lucru, dar am trecut pentru aceast "mic" detaliu si nu am avut nicio mustrare de constiinta, deoarece nu am vazut niciun utilaj pe acolo si niciun muncitor care sa fie deranjat de prezenta noastra...

Pana la Cabana Dichiului (in constructie), starea dumului este buna - adica in jur de 7 km, asfaltat proaspat, dar inca nefinisat. In mare parte, soseaua este foarte ingusta si nu permite accesul a doua masini in paralel, sunt cateva indicatoare care atrag atentia sa nu se circule cu mai mult de 10 - 20 km/ ora, tocmai pentru a evita orice fel de incidente neplacute.
La Saua Dichiului, asfaltul se opreste si incepe un drum pietruit care duce pana la Piatra Arsa si care poate fi facut cu orice masina, daca nu ti-e mila de ea. In prima faza, drumul pare destul de ok, este pietruit si batatorit, dar dupa primul km se strica, apar denivelari mai mari, si aici noi am facut cale intoarsa, pentru ca inca suferim dupa experienta cu Lacul Bolboci ... Am amanat pentru la anul, in ideea ca poate se asfalteaza pana la Piatra Arsa si de acolo sa o luam pe jos pana la Babele si chiar Omu.

Tot de la Saua Dichiului, drumul se bifurca si spre Pestera, Cheile Tatarului si Lacul Bolboci, fiind pietruit  (cel putin asa parea in prima faza). Sunt in jur de 3-4 km pana la prima locatie.

Peisajul ... superb, ca oriunde in muntii astia minunati ai nostri...

Am vazut si vreo doi grataragii ascunsi prin padure, inca mai sper ca o sa fie eliminati, de peste tot, prin  amenzi usturatoare si confiscarea obiectelor incriminatorii!!!

In cazul in care va intereseaza, o camera de doua locuri la Cabana Cuibul Dorului este de 114 ron pt prima noapte si din a doua noapte se transforma in 100 ron, iar cea cu trei locuri  pleaca  de la 140 si ceva ... Restaurantul cabanei este acceptabil, cu preturi rezonabile.

Cabana Cuibul Dorului
drumul Babelor
drumul Babelor
drumul Babelor
drumul Babelor
drumul Babelor
Saua Dichiului
drumul Babelor
drumul Babelor
drumul Babelor
drumul Babelor
drumul Babelor
drumul Babelor
drumul Babelor
Cabana Dichiului

2 comentarii:

  1. Buna. Te contrazici. Daca il asfalteaza vor fi grataragii mai multi. Nu trebuie asflatat acest drum.

    RăspundețiȘtergere
  2. buna. ti se pare normal ca asfaltarea unui drum sa fie asociata cu aparitia grataragiilor? mie nu, daca organele compentente isi fac datoria si dau amenzi, conform legii, atunci acesti indivizi ar disparea, incet, incet... ca de autoeducatie, bun-simt si civilizatie nici nu se mai pune problema.

    RăspundețiȘtergere