sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Palatul Mogosoaia

Se afla in Mogosoaia, chiar pe malul lacului, jud. Ilfov. Din soseaua Bucuresti-Targoviste, ce traverseaza comuna, faceti stanga, iar in capatul strazii ati si dat de palat (exista indicator).
Nu ma apuc sa tin o lectie de istorie, o gasiti pe Wikipedia destul de la obiect, doresc doar sa-l descriu ca loc de recreere.

Programul de vizitare, de marti pana duminica intre orele 10-18, taxa de intrare se plateste doar daca vreti sa vizitati muzeul si este de 5 ron pentru adulti respectiv 2 ron pentru elevi, studenti si pensionari. Fotografii aveti voie sa faceti doar in afara muzeului, iar taxa  foto pentru profesionisti (sedinte foto organizate) este de 100 ron, amatorii nefiind taxati. Exista si o parcare, 4 ron pe ora, dar este neincapatoare in zilele aglomerate.

Este o oaza de verdeata si liniste, foarte aproape de Bucuresti, unul dintre putinele locuri in care ai voie sa calci pe iarba si unde poti iesi la picnic, mare atentie - a nu se intelege la gratar ...  In jurul palatului totul este foarte frumos amenajat, floricele, bancute, totul bine ingrijit.
Ce puteti vizita in incinta palatului: Biserica Sf. Gheorghe, turnul portii, palatul si casa de oaspeti in care, in prezent, functioneaza un restaurat.

Incepand din acest an, langa zona palatului, s-a deschis si un mare parc, de aproximativ 7 hectare, care cuprinde terenuri de sport, locuri de joaca pentru copii, alei cu pietricele si nu din beton, multa verdeata in curs de dezvoltare - cei 8000 de arbori sunt inca puiuti, o zona de picnic pe care se afla 3 gratare. Inca nu se percepe taxa, dar este foarte posibila pe viitor...



Palatul Mogosoaia
Palatul Mogosoaia
Palatul Mogosoaia - zona de picnic
Palatul Mogosoaia - turnul portii
Palatul Mogosoaia - in stanga este casa de oaspeti
Palatul Mogosoaia - parcul nou
Palatul Mogosoaia - parcul nou
Palatul Mogosoaia - parcul nou
Palatul Mogosoaia - parcul nou
Palatul Mogosoaia - parcul nou

Un comentariu: