sâmbătă, 10 august 2013

Lacul Bolboci/ Cheile Zanoagei/ Cabana Scropoasa/ Padina

Am revenit, dupa doi ani, la Lacul Bolboci, de data asta intr-o formula mult mai numeroasa si cu scopul precis de a face un traseu prin zona.

Traseul propus porneste de la Lacul Bolboci, prin Cheile Zanoagei, pana la Cabana Scropoasa (~2h:30), retur la Lacul Bolboci (2h) si apoi spre Padina prin Cheile Tatarului (~2h:30).
Drumul prin Cheile Zanoagei urmeaza firul raului Ialomita pe care il si intersecteaza de cateva ori, nu este dificil, dar necesita atentie sporita pentru ca se merge prin zone cu bolovani si stanci. Zona este frecventata de ursi, asa ca mare atentie. Am surprins chiar si dovada prezentei acestora, dupa cum se vede mai jos.

De la Bolboci pana la Padina se merge pe malul lacului, drumul este acelasi pe care il criticam aici, numai ca facut pe jos nu mai pare atat de prost. Traseul nu este unul dificil, se merge la pas pe sosea, pe langa lac, prin Cheile Tatarului si se ajunge la Padina dupa 2h - 2h:30, in functie de ritm si de cat de comozi iti sunt bocancii.

Daca mai prinzi si cateva tunete spectaculoase si cativa stropi de ploaie (la adapost sub pelerina donata cu cavalerism de unul dintre partenerii de drum) atunci poti spune ca nu a fost chiar banala plimbarica.

Si daca inchei totul in jurul unui foc de tabara, dupa o masa "a la stana", atunci poti spune ca ai avut o zi perfecta, cu tot ce trebuie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu